Välkommen till Göteborgs rullstolsidrottsförening

Göteborgs rullstolsidrottsförening är en Parasport förening som spelar rullstolsinnebandy. Flertalet av våra medlemmar har spelat rullstolsinnebandy sedan flera år tillbaka i laget INVALIDOS. Vi bildade en egen förening 2007 GRIF INVALIDOS för att kunna utveckla vårt spel och rullstolsinnebandyn i Göteborg med omnejd.
Föreningen bedriver tränings- och tävlingsverksamhet både på motions- och elitnivå för barn och vuxna. Vi tränar två gånger per vecka och målsättningarna för träningarna är allt från att våra motionsspelare skall ha roligt och få röra på sig tillsammans efter sin egna förmåga till att bedriva träning på elitnivå för våra tävlingsspelare.

GRIF Invalidos i Pjäshallen under Paralympic Day 2015

Träningar

Föreningens tävlingslag INVALIDOS består av 15 spelare. Utöver den tävlingsinriktade träningen har vi även träning för de som bara vill pröva på rullstolsinnebandy under lekfulla former. Målsättningen är att kunna erbjuda fler möjlighet att spela rullstolsinnebandy på sina egna villkor. Vi har medlemmar från bl.a. Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Kinna, Lödöse, Orust och Stenungsund. Omkring 80% av våra spelare är beroende av rullstol och har nedsatt rörelseförmåga. Några av våra medlemmar har neurologiska funktionshinder som gör att de har svårt att tolka och bearbeta information.

Tävlingar

Sverigeserien är en riksomfattande serie för de lag som spelar rullstolsinnebandy i Sverige, den startades 1996 och fick säsongen 2006/2007 RM-status av Svenska Handikappidrottsförbundet.

Det första SM i rullstolsinnebandy spelades 2013 i Falun. INVALIDOS har vunnit SM guld 2014, 2015 och 2018 och målsättningen är att även i fortsättningen vara ett av Sveriges bästa rullstolsinnebandylag.

SM Guld 2015.

Våran lagkapten Martin Björk känner på SM bucklan 2015.

SM Intervju

Våran målvakt Billy intervjuas av SVT efter att ha blivit turneringens MVP 2015.

Våra tre SM Guld

Ett vackert fotocollage över våra tre SM Guld.

Följ oss gärna på Facebook

InvalidosSE

Vill du veta mer vänligen maila oss

Uppdaterad: 30 SEP 2020 11:16 Skribent: Billy Jensen