Välkommen till Göteborgs rullstolsidrottsförening

Göteborgs rullstolsidrottsförening är en handikappidrottsförening som spelar rullstolsinnebandy. Flertalet av våra medlemmar har spelat rullstolsinnebandy sedan flera år tillbaka i laget INVALIDOS. Vi bildade en egen förening 2007 för att kunna utveckla vårt spel och rullstolsinnebandyn i Göteborg med omnejd.
Föreningen bedriver tränings- och tävlingsverksamhet både på motions- och elitnivå för barn och vuxna. Vi tränar två gånger per vecka och målsättningarna för träningarna är allt från att våra motionsspelare skall ha roligt och få röra på sig tillsammans efter sin egna förmåga till att bedriva träning på elitnivå för våra tävlingsspelare.

GRIF Invalidos i Pjäshallen under Paralympic Day 2015

Vilka tränar

Vi har medlemmar från bl.a. Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Borås, Floda, Lerum, Orust och Trollhättan. Omkring 80% av våra spelare är beroende av rullstol och har nedsatt rörelseförmåga. Några av våra medlemmar har neurologiska funktionshinder som gör att de har svårt att tolka och bearbeta information.

Träningarna

Föreningens tävlingslag INVALIDOS består av omkring 15 spelare. Utöver den tävlingsinriktade träningen har vi även träning för de som bara vill pröva på rullstolsinnebandy under lekfulla former. Målsättningen är att kunna erbjuda fler möjlighet att spela rullstolsinnebandy på sina egna villkor.

Tävlingar

Sverigeserien är en riksomfattande serie för de lag som spelar rullstolsinnebandy i Sverige (se www.sverigeserien.org). Serien startades 1996 och fick säsongen 2006/2007 RM-status av Svenska Handikappidrottsförbundet.

SM2015

Det första SM i rullstolsinnebandy spelades 2013 i Falun. INVALIDOS vann SM säsongen 2013/2014 och försvarade guldet 2014/2015 och målsättningen är att även i fortsättningen vara ett av Sveriges bästa rullstolsinnebandylag.

SM Guld 2015.

Våran lagkapten Martin Björk känner på SM bucklan!

SM Intervju

Våran målvakt Billy intervjuvas av SVT!

Vill du veta mer vänligen maila oss.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:14

Kontaktuppgifter till hallen

Billerudsgatan 1-3
416 75 GÖTEBORG